Return to site

Storgata i Gran blir gågate i tre junidager

Sommershow, salgsboder og mat på Gla’dagene i Gran

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

Gla’dager og Sommershow med VårYr, Gran 14.-16. juni. Storgata fylles med salgsboder og stands, mens det på torget blir dans, konserter og auksjon i løpet av dagene. På «kulturterrassen», en nyrigget utescene ved Hadeland kultursal, holder VårYr sitt sommershow for fjerde år på rad.

Det er vanligvis fullt av folk i Storgata når handelsstanden flytter ut på fortauene. Dette bildet er fra et tidligere arrangement. Foto: Gran Handel og Håndverk

Gla’dagene i sentrum foregår i regi av Gran Handel og Håndverk, og har vært en tradisjon i mange år. Storgata stenges for biltrafikk, mens lokale bedrifter og tilreisende kremmere fyller fortauene med salgsboder med mange tilbud for store og små.

  • Vi får besøk av Internasjonalt Matmarked med innslag fra hele Europa. Selgerne byr på ost, pølse og andre godbiter. De lokale bakerne fra «Jøtt Godt» er også tilbake og vil sammen med andre stands fylle hele storgata. Våre ordinære butikker er med på festdagene og har gode priser alle dager, sier daglig leder i Gran Handel og Håndverk, Kari Framstad Lokrheim.

Internasjonalt Matmarked var et populært innslag da de gjestet Gladager i fjor. Foto: Gran Handel og Håndverk

Mange aktiviteter

Gla’dagene består av et allsidig program, hvor det blant annet blir mye musikk. Hadeland Kulturskole, Hadeland kultursal og Musikk-kjeller’n skal vise seg frem ute på torget. I forbindelse med at 2018 er Musikkorpsets år, vil det lørdag 16. juni bli oppmarsj i gatene av seks til åtte lokale korps, som senere underholder på Meieritråkket. Gjengen fra VårYr tar også en tur innom torget på dagtid før deres egen forestilling på kvelden.

  • Som vanlig arrangerer vi Barnas sentrumsløp på formiddagen lørdag 16. juni klokken elleve. Løpet er gratis for alle barn mellom to til ti år. Løpet går i nordenden av Storgata og alle løper rundt Stasjonsparken. Påmelding gjøres via vår hjemmeside www.ghh.no, sier Kari Framstad Lokrheim.

Korpsmusikken står sterkt på Hadeland, og i likhet med tidligere år, blir det underholdning på Meieritråkket.

VårYr lover full fest

Samtidig med Gla’dagene i Gran sentrum holder VårYr sitt årlige sommershow. Nytt av året er at festen er flyttet utendørs under seil på den nye «kulturterrassen» utenfor Hadeland kultursal.

VårYr er en gruppe med artister bestående av Eystein Hagen, Hege Øversveen, Kristoffer Grua Pedersen, Ellen Sæthereng og Pål Espen Kilstad og et seks mann stort band. Eystein Hagen er prosjektleder for sommershowet, som arrangeres i samarbeid med Hadeland kultursal, hvor Torstein Nybø er leder.

  • Den 48 kvadratmeter store scenen blir rigget i sørenden av terrassen, hvor vi har plass til 400 personer for hver forestilling. Vi har sikret oss med spesialsydd seil for å gjøre området tørt i tilfelle regn og mørkere av hensyn til lyssettingen. Sommershowet får åpen servering under hele showet, og reserverer man ett av de tolv eksklusive bordene, blir det også muligheter til å bestille herfra, sier Eystein Hagen.

Både Eystein Hagen og Torstein Nybø tror det blir fullt foran scenen de tre dagene med forestilling. Hvert show varer i to og en halv time inkludert pause.

  • Vi skal lage et fullblods sommershow med masse humor og god musikk, hvor vi blant andre får besøk av kokken «Bjarne Rimi» i Pål Espen Kilstads skikkelse. Showet er inspirert av det beste fra Urbane Totninger og Hønefossrevyen.

VårYr spiller opp til fest på terrassen utenfor Hadeland Kultursal. Øyvind Larsen, (til venstre), Hege Øversveen og Eirik Pladsen er tre av aktørene. Foto: Lasse Kveum

Samarbeid med Gladagene

VårYr hadde opprinnelig sommershow innendørs i kultursalen i mai, men har nå flyttet arrangementet til samme tidspunkt som Gla’dagene. Siden gruppen har etablert seg ved Hadeland kultursal er det glade for at det lar seg gjøre å etablere en utendørs arena der.

Vår tanke er å involvere lokalmiljøet i det som skjer på bygda. Det er mye trafikk i gatene på dagtid under Gla’dagene. Da blir sommershowet en fin avslutning på en begivenhetsrik dag, og kulturterrassen er en perfekt arena for et skikkelig utearrangement, sier Eystein Hagen og Torstein Nybø.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly