Return to site

Søndag 9. til søndag 16.september

Potetfestivalen i Gran med fest og moro for alle aldre

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

9.-16. september i Gran. Gran Handel og Håndverk arrangerer Den Norske Potetfestivalen, som er arrangementets hele og fulle navn, for 14. gang i år. Siden den litt forsiktige starten i 2005, har Potetfestivalen blitt en av de store begivenhetene på Hadeland.

Kåringen av Årets Potet er hovedbegivenheten under Den Norske Potetfestivalen. I fjor var det leder ved Lygna skisenter, Terje Nilsen, som mottok prisen. Konferansier er Trond Øverlier. Foto: Gran Handel og Håndverk

 

  • Festivalen starter søndag 9. september med familiedag i landbrukets tegn på Granavollen. Dette arrangementet foregår i regi av landbrukskontoret i Gran, bondelagene på Hadeland og frivillige lag og foreninger. Deretter flytter vi til Gran sentrum hvor det blir fest og moro fra torsdag 13. september til avslutningen den påfølgende søndagen, sier daglig leder i Gran Handel og Håndverk, Kari Framstad Lokrheim.

Festivalteltet med plass til tusen mennesker skal som vanlig stå på Gran torg. Salgsboder og stands settes opp på fortauene på begge sider av Storgata, som under festivaldagene blir stengt for biltrafikk. Alle dager blir det underholdning på dagtid og Tivoli på parkeringsplassen mellom Granstunet og COOP-bygget

  • I år får vi besøk av Bondens Marked som består av lokalemat-produsenter med sine boder og gode tilbud. Mange lokale forretninger og bedrifter tar også plass ut på gaten, og det fristes med gode tilbud både utendørs og inne i butikkene, sier Framstad Lokrheim.

I Korslaget konkurrerer fire lokale kor om heder og ære. Her fra fjorårets arrangement med festivalens lokale husband med solist Kine Vik-Erstad. Foto: Gran Handel og Håndverk

Festivalen dag for dag

Søndag 9. september: Bygdedag på Granavollen. Dagen starter med Bygdedagsmesse klokken elleve og offisiell åpning av selve dagen klokken tolv. Her blir det åpen gård med mulighet for å se husdyr, ta opp poteter, hoppe i høyet og ikke minst kjøre med hest og kjerre, for å nevne noe. Alle aktivitetene er lagt opp rundt selve Granavollen.

 

Torsdag 13. september: Festivaldagene starter i Gran sentrum og årets festivalakevitt lanseres, og selges ved Vinmonopolet på Smietorget. Mercedes Cachago er årets festivalkunstner, og har laget etiketten som pryder de 700 nummererte flaskene. Hadeland aquavit har vært på markedet i fire år, og festivalutgaven har vist seg å være et populært samleobjekt.

På kvelden blir det Ungdomskonsert i regi av UngHadeland. Dette er et rusfritt arrangement for liten og stor i festivalteltet på Gran torg.

Før dørene åpner blir det blant annet gratis aktiviteter i Storgata for barn og unge i regi av Sparebank1 Ringerike Hadeland

 

Fredag 14. september: På kvelden blir det Korslag i festivalteltet. Her skal fire lokale kor konkurrere om heder og ære. Fjorårsvinneren Team Otrera står for pauseunderholdningen, og vårt lokale festivalband sørger for god musikk.

«Årets potet» kåres også denne kvelden. Dette er en hederspris til noen som har utmerket seg spesielt i lokalsamfunnet. I fjor var det leder ved Lygna skisenter, Terje Nilsen, som mottok prisen.

 

Lørdag 15. september: Kvelden starter med Akevittforedrag i festivalteltet med masterblender Ivan Abrahamsen fra Arcus. Her blir det i tillegg smaksprøver av drikke og servering av lokal mat. Etter foredraget er det bygdefest med live-musikk og fullt trøkk.

 

Søndag 16. september: Festivalen avsluttes med Felleskirkelig gudstjeneste i festivalteltet. Det er andre gang lokale menigheter på Hadeland samles om dette og man håper å gjenta fjorårets suksess.

Hadelandsakevitten lanseres for fjerde gang under årets potetfestival. I år er det Mercedes Cachago som har designet etiketten. Foto: Gran Handel og Håndverk.

Hjemmeside og Facebook

Gran Handel og Håndverk benytter avisen GranToppen og ikke minst egen hjemmeside og sosiale medier til å få ut informasjonen om sin største satsing på årsbasis

  • Vi har en hjemmeside som heter ghh.no, og her finner man informasjon om det som skjer i Gran sentrum i løpet av året. Potetfestivalen har en egen hjemmeside som heter potetfestivalen.ghh.no. Her kan publikum finne interessant informasjon og tillegg i programmet etter hvert som man nærmer seg festivaldagene. Billetter til arrangementene i festivalteltet selges der fra juni. Potetfestivalen har i år laget en egen Facebook-side som heter Potetfestivalen i Gran. Her vil blant annet program, informasjon og ikke minst bilder fra dagene bli lagt ut. De som ikke er interessert i å følge arrangementene i festivalteltet, bør likevel ta seg en tur innom sentrum på dagtid. Her er det stor aktivitet og mulig å få tak i mye spennende til hyggelige priser, sier Kari Framstad Lokrheim.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly