Return to site

Oktober-fest i Brandbu skal være en folkefest for alle

Ompa-musikk, parade og Vazelina Bilopphøggers

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

27. til 29. september blir det Oktoberfest i Brandbu. Vazelina Bilopphøggers blir hovedattraksjonen. Totningene er populære blant alle aldersgrupper, og lørdag 29. september står «Høgger’n» & Co på scenen i partyteltet i Brandbu sentrum.

Det har alltid vært mye folk og stor stemning under oktober-festen i Brandbu. Bildet er fra et tidligere arrangement. Foto: Brandbu og Omegn Handel og Håndverk

Brandbu & Omegn Handel og Næring arrangerer oktober-festen for fjerde gang. Nå håper Ole Vidar Lien og Britt Viberg på 1200 publikummere og fullt hus i teltet, i likhet med de tre foregående årene.

 

Lokalt næringsliv

  • Vi ønsker å skape en fest etter modell fra Syd-Tyskland. Der favner oktober-festen bredt med fokus på lokalt næringsliv. Noe liknende ønsker vi å få til også hos oss, sier Lien og Viberg i Brandbu & Omegn Handel og Næring.

Derfor har de i samarbeid med handelsstanden i Brandbu satset på kortreist mat og drikke.

Brandbu Pølsemakeri lager spesielle pølser og annet til oktober-festen. Sandbeck Pub stiller med drikkevarer. Vi har foreløpig ikke fått avklart om Hadeland Håndverksbryggeri deltar i år, slik de gjorde for to år siden. Mange har oppdaget kvaliteten hos lokale bryggerier, og gutta bak det lokale bryggeriet er ønsket på festen. Fredag 28. september serverer vi gratis lunsj med lokal mat og drikke til de som har lyst til å stikke innom. Teltet står som vanlig på baksiden av Brandbu kino

Vazelina Bilopphøggers er i skuddet igjen etter en roligere periode. Brandbu og Omegn Handel og Næring satser på å fylle teltet med 1200 tilskuere under konserten lørdag 29. september. Pressefoto

Boder og ompa-musikk

Lien og Viberg lover ompa-musikk, og folk kledt i lederhosen og dirndl. Lørdag 29. september er det Moen Musikkforening som leder paraden gjennom Brandbu.

  • Det blir ikke skikkelig oktober-fest uten ompa-musikk. Vi inviterer lag, foreninger og barnehager til å delta i opptoget. Her kommer også menn og kvinner i de typiske kostymene lederhosen og dirndl. Først i toget går Moen musikkforening, som ganske sikkert greier å skape litt syd-tysk oktober-stemning, selv om vi fortsatt er i september.

Brandbu & Omegn Handel og Næring setter de yngste i fokus torsdag 27. september. Fredag 28. september skal være familiedag.

  • I forbindelse med oktober-festen skal Mohagen Bil ha bobiltreff på Rosendalsbanen. Tidligere har det vært over 150 bobiler på dette arrangementet, og her er det mange utenbys folk som kommer til bygda for å oppleve Brandbu og det lokale næringslivet. I tillegg blir det masse boder på torget.

Arrangøren tror det er realistisk med 1200 publikummere på arrangementet med Vazelina Bilopphøggers. Vi hadde Staut på besøk i 2015 og 2017, mens Vassendgutane spilte her i 2016. Alle gangene var det utsolgt. Vi er trygge på at Vazelina Bilopphøggers trekker like mange ved denne anledningen. Flere tusen mennesker vil være i sentrum de tre dagene festen varer, sier Ole Vidar Lien og Britt Viberg i Brandbu & Omegn Handel og Næring.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly