Return to site

Musikk-kjeller’n har hentet fra øverste hylle

Hovedattraksjonene blir Smokie og DumDum Boys

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

Hele 2018. Musikk-kjeller’n byr på et allsidig konsertprogram i årets seks siste måneder. Først ut er hovedattraksjonene DumDum Boys og Smokie. 6. og 7. juli byr arrangøren Rebels Music på sommerfest i bakgården hvor også Hjerterknekt, Sons of Taiga og Gunnerside går på scenen.

Fredag 6. juli og lørdag 7. juli blir det sommerfest i bakgården hos Musikk-kjeller’n. Da har Morten Wien (til høyre) og Øistein Lysenstøen gleden av å invitere til konsert med DumDum Boys, Smokie, Hjerterknekt, Sons of Taiga og Gunnerside. Foto: Arvid Holmlund

 

  • Dette blir årets store satsing for oss, sier Morten Wien og Øistein Lysenstøen i Rebels Music, som driver Musikk-kjeller’n i Gran sentrum.

I forbindelse med sommerfesten, har Musikk-kjeller’n invitert Gran Handel og Håndverk til å skape et arrangement på dagtid hvor handelsstanden kan lage liv og show i bakgården. Scenen og lydanlegget står der uansett.

Det er alltid stor stemning under konsertene på Musikk-kjeller’n når 250 mennesker pakker seg sammen rundt scenen. Foto: Rune Goddokken

Best på konserter

Rebels Music er en frivillig organisasjon som består av frivillige medlemmer som jobber på idealistisk grunnlag. Rebels Music er medlem av Norske Konsertarrangører og har drevet Musikk-kjeller’n i tre år. De har tidligere hatt stjerner som Morten Abel, Marcus & Martinus og AC/DCs trommeslager Phil Rudd på scenen.

  • Vi har ingen ambisjoner om å bli den største konsertarrangøren. Derimot ønsker vi å være best på å arrangere konserter. Vi har mange store navn på CV’en vår, og må ha gjort noe riktig når musikere tar kontakt med oss fordi de ønsker å spiller i Musikk-kjeller’n. Det er sjelden vi går ut og booker artister, da vi får mellom ti og femten henvendelser i uken, sier Morten Wien.

Morten Abel er en av de store artistene på CV’en til Rebels Musikk og Musikk-kjeller’n. Foto: Rune Goddokken

Her er menyen

Årets sesong består av et variert musikalsk tilbud som spenner fra viser til blues og rock. Først er det sommerfest i bakgården med «Splitter pine», «Living next door to Alice» og «Menn av hjertet», og deretter går det slag i slag frem til nyttår. De øvrige konsertene avvikles innendørs.

Dette kan du høre på Musikk-kjeller’n i år:

6.- og 7. juli: Sommerfest i bakgården med Gunnerside, Musikk-kjeller’ns eget husband Sons of Taiga og Dumdum Boys på fredag. Lørdag står Hjerterknekt og Smokie på scenen.

14. september: Kate Gulbrandsen.

27. oktober: Asle Beck med band.

3. november: Josh Smith (bluessoul).

4. juledag: Juleblues med T. Hvinden Band, arrangeres på Hadeland Gjestegård.

5. juledag: Julerock med Ambient Road, Sons of Taiga pluss et nytt husband som foreløpig ikke har fått navn.

  • I gjennomsnitt har vi ett arrangement i måneden, og vi tar sikte på å booke inn ytterligere to-tre konserter. Vi har holdt noen datoer åpne, for det dukker alltid opp noe. Det kan være at et stort band spiller i Oslo en lørdag og i den forbindelse ønsker å ta en jobb på sparket dagen før. Med vårt rykte som arrangør, i tillegg til at vi ikke er langt fra Oslo og Gardermoen, har vi muligheter til å få noen store band på scenen vår.

Wien og Lysenstøen røper at de har Oslo Ess i tankene for en ekstrakonsert i desember, men her er ingenting avklart på nåværende tidspunkt.

Kristoffer Skau var en populær artist i Musikk-kjeller’n. Her bruker han takbjelkene som scene. Foto: Rune Goddokken

Møteplass

Konseptet Musikk-kjeller’n skal være en møteplass for musikk. Selv om etablissementet har skjenkebevilling, holder man åpent bare på konsertkvelder.

  • Musikk er konseptet vårt. Lokalene brukes til konserter og lånes eller leies ut til band som ønsker å øve. Vi har også rusfrie arrangementer for ungdom. Vi kan selge inntil 250 billetter til hver konsert, og har etter brannforskriftene muligheter for å ha ytterligere 31 personer inne i lokalet.

Rebels Music legger ikke skjul på at de er stolte over hva man har fått til på kort tid.

  • Mange populære artister og band har stått på scenen vår, ikke minst på grunn av vårt solide nettverk. Vi liker også å tro at vi har vært litt flinke ettersom flere store navn tar kontakt med oss og ikke omvendt, sier Morten Wien og Øistein Lysenstøen.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly