Return to site

Mummitrollene i fokus på Hadeland Glassverk i sommer

Ta deg tid til en fantastisk reise gjennom Mummidalen

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

Til 23. september. Mummidalen og Tove Janssons berømte Mummi-familie får denne sommeren nytt liv i en stor, engasjerende og interaktiv opplevelse for hele familien på Hadeland Glassverk.

Mummidalen blir hovedattraksjonen ved Hadeland Glassverk denne sommeren. Her hilser daglig leder Kari Roll-Matthiesen (til høyre) og galleriansvarlig Kate Smith på selveste Mummitrollet. Foto: Arvid Holmlund

«En reise i Mummidalen» vises for første gang utenfor London, og Hadeland Glassverk har lånt utstillingen av Southbank Centre i London, som var en av Londons mest besøkte familieattraksjoner i 2017. Historien forteller de verdenskjente historiene om Mummifamilien gjennom livet til den finske forfatteren Tove Jansson, som levde i perioden 1914 til 2001.

 

En historie for alle

Administrerende direktør ved Hadeland Glassverk, Kari Roll-Matthiesen, som insisterer på at vi bruker tittelen daglig leder, er stolt over å kunne presentere opplevelsen «En reise i Mummidalen».

  • Historien er tilpasset alle aldersgrupper, og er like spennende enten man er sju eller 57 år. Vi har bygget et eget hus i Galleri 2, og har flere daglige omvisninger, hver på cirka 50 minutter, sier Roll-Matthiesen.

I «En reise i Mummidalen» får man se gjenstander som aldri før er blitt vist i Norge. Her er alt fra originale illustrasjoner, kunst og 3D-modeller, til brev og personlige gjenstander.

  • Vi får ny innsikt i Tove Janssons liv og hvordan det påvirket arbeidet hennes. Måten alt dette er presentert i en interaktiv opplevelse, fører Tove Janssons verden og karakterene fra Mummidalen nærmere publikum og gir de besøkende noe helt annet enn en tradisjonell kunstutstilling.

Det er også muligheter for å møte Mummitrollet på vandring når man besøker Hadeland Glassverk, enten man beveger seg utendørs eller stikker innom Mummikafeen.

«En reise i Mummidalen» åpnet 2. juni og skal gå frem til 23. september. I ukene før åpningen ble forestillingen vist til 3400 elever ved de lokale barneskolene.

Ungene storkoser seg under besøket i Mummidalen, hvor de blir møtt av effekter som lys og mørke, snø, skog og diverse lukter, i tillegg til mange av innbyggerne i Tove Janssons verden. Foto: Hadeland Glassverk

Konserter og nye vinglass

I sommer lanseres den nye vinglasserien Capri, som er designet av designsjef Maud Bugge. Serien er laget i typen champagne, cava, rødvin og hvitvin.

  • Jeg håper publikum vil sette pris på nyskapningen og supplerer sine serier med Capri. Det er et tynt og elegant glass med rett formuttrykk. Selv om glassbunnen ikke er buet, er flaten så stor at den ivaretar vinens boquet, sier Maud Bugge.

De populære gratiskonsertene utendørs er kommet for å bli, og i år får Hadeland Glassverk besøk av flere kjente artister.

 

Her er hele sommerprogrammet:

Lørdag 23. juni: Johanna Demker og Alf Brettville.
Lørdag 30. juni: Mellow med Marie Schou Clausen og Maria Marzano Røgeberg fra Norske Talenter.
Lørdag 7. juli: Per Jensen med musikere.
Lørdag 14. juli: Anders Brørby.
Lørdag 21. juli: Hege Øversveen.
Lørdag 28. juli: Karin Fristad med musiker.
Lørdag 4. august: Gunda Marie Bruce med pianist.
Lørdag 11. august: Solveig Borgen med musiker.
Lørdag 18. august: Talkin’ Groove.
Lørdag 25. august: Songs From the Sea.

Designsjef Maud Bugge presenterer her rødvinsglassene i den nye glasserien Capri. Foto: Arvid Holmlund

Mye for barna

Som vanlig har Hadeland Glassverk tenkt på barna når sommerprogrammet ble satt opp. Daglig leder Kari Roll-Matthiesen synes programmet er både rikholdig og omfattende.

  • Blant aktivitetene nevner jeg Barnas bondegård, hvor vi møter dyr fra Midtre Olimb gård. Her kan barna se geiter og ri på hest. Vi inviterer til et besøk i Glasshytta hvor publikum kan se glassblåserne mens de jobber. Her kan man også blåse sitt eget glass.

Med et mangfoldig opplegg for barna, kommer man ikke utenom iskremen.

  • Steke-is ble presentert hos oss i fjor som den første i Norge. Steke-is er iskrem stekt på en plate over grillen, og er en populær tradisjon i Barcelona og Østen. På Hadeland Glassverk selger vi også lokale grønnsaker fra Kveldsrud gård, som Atle Brynestad eier. Her kverner vi spelt som blir til brød og selges i bakeriet, sier Kari Roll-Matthiesen.

Hadeland Glassverk byr på mange aktiviteter i sommer, som Mummidalen for den yngre generasjonen og utekonserter for alle. Foto: Hadeland Glassverk

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly