Return to site

Gigantscene skal trekke flere til sommerfesten på Harestua

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

16. juni, Harestua. En ny scene på 50 kvadratmeter gir bedre og mer komfortable arbeidsforhold for musikerne. Til årets sommerfest 16. juni har Gamleskolens Venner greid å få signaturen til rockebandet Backstreet Girls, som har turnert og gitt ut plater i mer enn 30 år. Scenen deler de med Asle Beck, det lokale countrybandet Tofte samt bygdas profil Ragnar Strandbakke og bandet Blueberry Hilton.

Her inne på ishockeybanen er det plass til tusen tilskuere, sier Frank Tore Bekkåsen. Helt bakerst skal det rigges opp en scene på 50 kvadratmeter. Foto: Arvid Holmlund

  • Vi solgte 350 billetter til utefesten i 2016, og håper på oppimot det dobbelte i år. For å gå i null trenger vi 600 mennesker innenfor portene, og med 500 solgte billetter er jeg noenlunde fornøyd. Vi hadde mer enn hundre solgte billetter allerede etter tre ukers forhåndssalg, sier Frank Tore Bekkåsen i Gamleskolens Venner.

Sommerfesten på ishockeybanen ved Gamleskolen er kommet for å bli. I år arrangeres konserten for fjerde gang.

 

Dyrere artister

Bekkåsen opplyser at man har satset på litt dyrere band denne sommeren, nettopp på grunn av den flotte scenen som Gamleskolens Venner har kjøpt i Danmark.

  • Med så fin scene må vi prøve oss på noen av de større bandene for å se hvordan musikken, lyd- og lysanlegg fungerer. Selve scenen rigges raskt opp og ned. Jeg tipper et par mann får den klar i løpet av tre-fire timer. Går arrangementet uten underskudd i år, kan det hende vi satser enda større i 2019, sier den driftige konsertarrangøren.

Den store drømmen er å få Åge Aleksandersen eller Anne Grete Preus på plakaten, men det har man foreløpig ikke penger til.

  • Disse artistene er så populære at de opererer i en helt annen divisjon enn hva vi kan matche. Men det er lov å drømme om at vi en gang skal få det til, sier Frank Tore Bekkåsen.

Slik så det ut da Gamleskolens Venner arrangerte sommerfest i 2016. I år håper man på mellom 500 og 600 tilskuere. Foto: Frank Tore Bekkåsen

Flinke musikere

Arrangøren er fornøyd med artistene som skal stå på scenen 16. juni.

  • Backstreet Girls spiller god rockemusikk, uten å være altfor heavy-preget. Asle Beck har tidligere bodd på Harestua og har mange venner i bygda. Han trekker utvilsomt folk med sine rolige visesanger og særpregete stemme. Torill Tofte, ektemannen Olav og datteren Pernille er alle fra Harestua og spiller countrymusikk. De har skrevet mye av materialet selv, og har lovet å framføre en del av sangene de spilte inn i Nashville i fjor sommer. Husmusikeren Ragnar Strandbakke trenger ingen nærmere presentasjon. Alle på Harestua kjenner Ragnar og vet hva han står for, sier Frank Tore Bekkåsen.

Drifte Gamleskolen

Gamleskolens Venner består av en gjeng lokalpatrioter på Harestua, som ønsker å ta vare på den gamle bygningen, som brukes fra alt til utstillinger, selskaper og foredrag. Styret består av åtte personer som jobber på frivillig basis.

  • Lunner kommune eier bygget, men det er vi som drifter skolen gjennom utleie. Disse inntektene er alene ikke nok til å holde hjulene i gang, så vi er avhengig av å arrangere en konsert i året for å tjene penger. Budsjettet for årets sommerfest er på 200.000 kroner, og det er ikke stort i denne sammenheng. Likevel er det vanskelig å tjene penger, for vi har lagt billettprisen på et edruelig nivå slik at alle skal ha råd. Disse selges gjennom Ticketmaster til 375 kroner. Det er også mulig å kjøpe i døren, men da koster billetten 450 kroner. Vi har vært litt uheldige med tidspunktet, for sommerfesten kolliderer med Norwegian Wood i Oslo og byfesten i Lillestrøm.

Gamleskolens Venner appellerer til et voksent publikum. Området foran scenen kan ta imot 1500 tilskuere, men arrangøren ønsker ikke å slippe inn flere enn tusen.

  • Med 1500 innenfor portene blir det trangt. Går vi ned til tusen, er det god plass til alle. Jeg tror nok ikke det kommer så mange, men 5-600 tilskuere bør være innenfor rekkevidde, sier Frank Tore Bekkåsen.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly