Return to site

Eli Kristin Hanssveen inviterer til fest på hjemmebane

Operakunst på Norges mest idylliske scene i Røykenvik

Tekst: ARVID HOLMLUND

Eli Kristin Hanssveen gleder seg til Operafest Røykenvik i perioden 7.- til 10. juni. Fredag 8.- og lørdag 9. juni blir det opera på utendørsscene på Ulsnestangen. Foto: Morten Wien

7.-10. juni i Røykenvik. Eli Kristin Hanssveen vil lage hit-parade av de beste ariene på operagalla.

  •  Endelig, sier Eli Kristin Hanssveen, og retter blikket mot sceneområdet for Operafest Røykenvik. En ti år gammel drøm har gått i oppfyllelse. Nå blir det operakunst på en stor utendørsscene midt i Randsfjorden, med publikum sittende i et amfi på land.

Torsdag 7.- til søndag 10. juni skjer det som Hadeland-sopranen har ventet på.

På «Operagalla» lørdag 9. juni presenterer hun et knippe av de beste sangene, deriblant italieneren Matteo Lippi, Yngve Søberg, Nina Gravrok og Siv Misund. Eli Kristin har selv håndplukket artistene, og flere av dem er internasjonale sangere med gode karrierer. På «Stjernedryss» søndag 10. juni, får vi se morgendagens stjerner, som enten er nyutdannete eller har liten erfaring.

  • Dette blir strålende. Å fylle scenen med disse sangerne som fremfører en hit-parade av arier, med Sinfonietta Innlandet i utvidet stand, og under Peter Szilvays ledelse. Det finnes neppe mange mennesker som ikke har hørt en arie i en eller annen sammenheng, sier 44-åringen, som har bodd i Røykenvik siden 1993.

Eli Kristin Hanssveen har sunget La Traviata sammen med den italienske tenoren Matteo Lippi på Den Norske Opera. Nå skal de synge sammen igjen, denne gangen på utendørsscenen i Røykenvik. Pressefoto.

Syngende konferansier

Med hus rett nedenfor Brandbukampen, har Eli Kristin Hanssveen god utsikt til Røykenvik, Ulsnestangen og Nes kirke. Hun har lenge lekt med tanken om å lage store operaforestillinger på en idyllisk utendørs scene i vannkanten ved Randsfjorden. Hver gang har hun kommet frem til at tidspunktet ikke var riktig. Nå stemte timingen, og Eli Kristin gleder seg som et barn i en iskremkiosk.

  • Jeg brenner for å bringe operakunsten til Hadeland, for opera er mye mer enn hva folk får inntrykk av. Kunsten er ikke bare for en spesiell gruppe mennesker, men tvert imot for alle. Ett av mine bidrag med Operafest Røykenvik blir å folkeliggjøre opera som kunstsjanger.

Eli Kristin hadde ment å overlate scenen til andre sangere, og at hun selv bare skulle være kunstnerisk leder og konferansier. Hun innså temmelig raskt at det ikke var mulig, for på Hadeland var det et folkekrav at hun også skulle synge.

  • Jeg har forsøkt å finne kun duetter med de andre sangerne, men det blir vel en solo også, sier Eli Kristin.

De beste ariene

Hun har tidligere opptrådt sammen med tenoren Matteo Lippi, og roser italieneren for hans fantastiske stemme.

  • Matteo er en stor kunstner. Jeg har hatt gleden av å synge La Traviata av Guiseppe Verdi sammen med ham ved Den Norske Opera & Ballett. Det var en stor opplevelse, og nå ser jeg frem til å dele han musikalsk med folk på Hadeland.

Med tusen solgte billetter og fullt hus alle dagene, mange av dem hadelendinger, blir «Operafest Røykenvik» en spesiell opplevelse for Eli Kristin Hanssveen.

  • Jeg gleder meg, men gruer meg samtidig, for jeg har lett for å bli rørt. Hvis det skjer, blir det vanskeligere å synge. Da er det ikke sikkert det er nok med rutine, sier jenta som har vært operasanger siden 2002 og solist i Den Norske Opera siden 2007.

Initiativtakeren er spent før arrangementet, men med en solid arrangørstab i ryggen, er hun trygg på at Operafest Røykenvik blir en suksess.

  • Målet er å starte sterkt og øke etter hvert. Neste år skal vi ha enda flere konserter, og forhåpentligvis starte workshop. Vi vil at folk skal valfarte til Hadeland og nyte alt denne fantastiske regionen har å by på, sier Eli Kristin Hanssveen.
Add paragraph text here.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly