Return to site

Attraksjonene står i kø på Randsfjordfestivalen

Nord-Europas største badepark til Haugerstranda

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

10.- og 11. august. - Vanntemperaturen i Randsfjorden har ingen betydning. I den gedigne vannparken er det så mange aktiviteter at brukerne holder varmen selv om det bare blir ti grader i vannet, sier Per Anders Bjørklund og Rune Kalleberg.

Randsfjordfestivalen byr på Nord-Europas største badepark med flytende elementer, hinderløype, klatring, vann-sklier og trampoline. Pressefoto

De er to av 13 personer fra lokalmiljøet på Hadeland og Ringerike som utgjør Stiftelsen Randsfjordfestivalen, som ble arrangert for første gang i fjor. Den gang kom det mellom fem- og seks tusen tilskuere på dag- og kveldstid. I år håper man på et par tusen ekstra. Maskoten «Tømmertruls» blir vist frem for første gang under årets utgave av Randsfjordfestivalen.

  • Vi har et spennende program på dagtid med masse aktiviteter for familier og barn. Lørdag 11. august blir det full fart i konsertteltet hvor OnklP og De Fjerne Slektningene er hovedattraksjonen sammen med Trang Fødsel og Silya, sier Bjørklund og Kalleberg.

Rune Kalleberg er mannen som ga Randsfjordfestivalens maskot et navn. Her er han på festivalstedet Haugerstranda sammen med «Tømmertruls», for anledningen i skikkelsen til Per Anders Bjørklund. Foto: Arvid Holmlund

Vannleker og to ganger NM

Fredag 10. august blir det offisiell åpning av Nord-Europas største badepark med flytende elementer, hindre, klatring, vann-sklier og trampoline. Det blir også muligheter til ulike typer tube-kjøring. De som har lyst kan være passasjer på vannscooter. På land blir det mange utfordringer for ungene, med både klatretårn, hoppeslott og hinderbane.

I samarbeid med Villmann Obstacle Course Race har Randsfjordfestivalen tilbud om å prøve en hundre meter lang hinderbane som heter Ninja Warrior, som er spesiallaget for arrangementet.

Disse aktivitetene foregår både fredag og lørdag under festivalen.

På kunstgressbanen på Jevnaker stadion blir det arrangert NM i streetfotball.

  • Streetfotball er en utslagskonkurranse hvor deltakerne spiller en mot en. Vinneren er den første til å score tre mål på en trang og intim bane med små mål. Til slutt står vi igjen med to finalister. Arrangementet blir ledet av Anders Solum som ble verdensmester i triksing i 2010.

I konsertteltet blir det samtidig konsert med Meg og Kameraten Min og show med karakterene fra Vennebyen. I fjor var sistnevnte et meget populært innslag.

Tømmerløpene var et meget populært innslag under fjorårets festival. I år arrangeres det NM i samme øvelse. Foto: Ole Kristian Jakobsen

Tømmeret i fokus

  • Lørdag 11. august arrangeres NM i tømmerløp. Her blir tømmerstokker lagt etter hverandre i vannet, og deltakerne løper frem og tilbake mellom disse, og raskeste utøver er norgesmester. Vi har også åpen klasse med kostymer hvor vi kårer «Best in show», sier Bjørklund og Kalleberg.

Nortømmer avlegger også en visitt, og her møter vi landslagsutøvere i timbersport, som lager sitt uhøytidelige øks- og motorsagshow. I fjor fikk publikum se hvordan man åpner en brusflaske med en motorsag.

  • Festivalområdet blir også en markedsplass hvor folk fra lokalmiljøet kan vise frem egne produkter. Vi har også satt opp en gyrotrampoline som er ny av året.

Lørdag 11. august er det show i festivalteltet med kjente artister. Her blir det musikk på scenen fra klokken seks til halv to på natten, og de musikalske innslagene blir innledet av jevnakergutten Thorleif Bratvold og bandet Ekte Indianere. Senere kommer Trang Fødsel, gruppen bak låtene «Drømmedame» og «Kursiv», 1970-tallsinspirerte Bisån fra Hønefoss og Silya & The Sailors. Sistnevnte spiller vanlig popmusikk, inspirert av1960-tallet. Kvelden avsluttes med OnklP og De Fjerne Slektningene.

OnklP og De Fjerne Slektningene blir hovedattraksjonen på scenen sammen med gruppen Trang Fødsel. Foto: Jørn Veberg

Budsjett på 4,5 millioner

Bjørklund og Kalleberg forteller at personene bak Stiftelsen Randsfjordfestivalen jobber dugnad.

  • Blir det overskudd, går pengene tilbake til neste års festival. Selv med et budsjett på to millioner for musikken og showene, og 2,5 millioner for badeparken, har vi full kontroll. Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal har bidratt med 1,2 millioner. I tillegg har vi fått penger fra Næringsstiftelsen til Sparebanken, Sparebankstiftelsen Ringerike, Klubben.no, Jevnaker kommune og andre lokale aktører. Utgiftene til badeparken er dekket inn, og til festivalen har vi solgt sponsorpakker. I fjor hadde Randsfjordfestivalen 1600 billetter, og i år håper vi på 2000. I tillegg selger vi aktivitetsbånd for vannaktivitetene, sier Per Anders Bjørklund og Rune Kalleberg.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly