Return to site

Allsidig sommerprogram i Glasslåven på Granavollen

Opplev smykkekunst, opera og Norges beste karikaturer

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

Hele 2018. Det er ikke hverdagskost med verdensstjerner på Hadeland, men i sommer blir det muligheter til å beundre Liv Blåvarps arbeider i Glasslåven Kunstsenter på Granavollen. Lørdag 9. juni åpner hun sin egen utstilling sammen med ektemannen Tore Gimle, og her blir publikum lovet smykkekunst, kniver og trearbeider på sitt aller ypperste.

Daglig leder ved Glasslåven, Hilde Nyeggen Martinsen, er stolt av å kunne presentere smykkeutstillingen til verdensberømte Liv Blåvarp. Foto: Ingvil Skeie Ljones

  • Utstillingen med Liv Blåvarp og Tore Gimle blir ett av årets store høydepunkter hos oss. Smykkekunstner Liv Blåvarp er internasjonalt anerkjent, og er ikke mindre interessant ettersom hun kommer fra Lena på Østre Toten. Vi er oppriktig stolte over å kunne presentere hennes arbeider i jordnære omgivelser her i låven vår, sier daglig leder ved Glasslåven Kunstsenter, Hilde Nyeggen Martinsen.

Opera og tegninger

Programmet under utstillingsåpningen er kommet i stand gjennom et samarbeid med Operafest Røykenvik. Det blir åpningstale ved operafestens styreleder Bente Erichsen og musikalsk innslag ved sopran Isa Katharina Gericke og Christian Ihle Hadland.

  • I forbindelse med Operafest Røykenvik, holder Gericke og Hadland konsert i Nikolaikirken på andre siden av veien før turen går til oss. I kirken skal de fremføre «Til Eva» som tar utgangspunkt i brevene mellom Eva Sars Nansen og ektemannen Fridtjof Nansen under hans polekspedisjoner, sier daglig leder Hilde Nyeggen Martinsen.

To dager tidligere åpner en annen utstilling med lokalt tilsnitt i Stallgalleriet på Glasslåven. Oppland Arbeiderblads avistegner gjennom en hel generasjon, Herbjørn «Herb» Skogstad stiller ut mange av sine tegninger i Glasslåven Kunstsenter. Ved siden av Dagbladets Finn Graff, er «Herb» regnet som den store karikaturtegneren i norske dagsaviser. Denne utstillingen er viet både kjente klassikere fra «Herb»s hånd og flere av hans nyere tegninger. En liten katalog som hedrer hans arbeid vil bli utgitt i forbindelse med utstillingen

Anna Widéns skulpturer «Etter Skeid» har fått en sentral plass ved inngangspartiet til Glasslåven. Foto: Hilde Nyeggen Martinsen

Kunstnerisk sted

  • Glasslåven Kunstsenter ble etablert 27. april 2016, og er en ombygd 1800-tallslåve som ligger i et nasjonalt verdifullt kulturhistorisk landskap, og som i dag er fylt av skapende kunstnere, forteller styreleder i Stiftelsen Glasslåven, Randi Eek Thorsen.

Stedet har et aktivt galleri i den gamle stallen, med forskjellige utstillinger hele året, i tillegg til 14 verksteder og arbeidsrom hvor profesjonelle kunstnere har sitt virke.

  • De som kommer til Glasslåven Kunstsenter her på Granavollen vil se at vi har svært interessante naboer som Søsterkirkene fra 1100-tallet og et gjestgiveri med drift siden 1600-tallet. I kort avstand fra Glasslåven finner vi 1200-tallsbygningen Steinhuset som er Norges eldste ikke-kirkelige bygg i bruk, og med et helårsprogram og muligheter for besøk i helgene om sommeren. I samme område finner vi Helgum gårdsbutikk og en alltid åpen prestegårdshage. I år er det 200 år siden Aasmund Olavsson Vinje ble født, og de som deltar i jubileets mange markeringer, kan bare krysse veien for å besøke oss, sier Randi Eek Thorsen.

Glasslåven ligger fint tilgjengelig i naturskjønne omgivelser på Granavollen. Foto: Hilde Nyeggen Martinsen

Nytt liv

Hun er fornøyd med at Glasslåven Kunstsenter kan være med og skape nytt liv til lokalmiljøet på Granavollen. Siden Glasslåven tidligere var en stallbygning, har hesten fått en sentral plass. Stallboksene er renovert og bevart, og fylles med kunst. Ved inngangspartiet ønsker Anna Widéns to hesteskulpturer «Etter Skeid» publikum velkommen.

  • Vi har både enkeltarrangementer og utstillinger over flere dager. I sommer byr vi på flere spennende godbiter, hvor publikum kan kombinere kunstopplevelser med sommerkafeen på gjestgiveriet ved siden av. Vi har også fått penger til et Schimmel konsertpiano, som allerede er på plass. Planen er å arrangere noen intimkonserter utover sommeren og høsten. Ytterligere informasjon finner man på vår hjemmeside glasslaven.no, eller vår Facebook- eller Instagram-side. Vi håper mange vil finne veien til Glasslåven og Granavollen i sommer, avslutter Hilde Nyeggen Martinsen og Randi Eek Thorsen.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly