Return to site

20 år med utstillinger for publikum

Kistefos-Museet viser kunst for alle gererasjoner

ARVID HOLMLUND
arvid.holmlund@gmail.com
908 82 773

Til og med 7. oktober. Kunst, skulpturer og industrihistorie er tre av de viktigste elementene i tilbudet ved Kistefos-Museet. Et besøk i tresliperiet og den interaktive speil- og fonteneinstallasjonen, Veien til Stillhet, laget av den danske kunstneren Jeppe Hein er populært blant de yngste.

For de yngste er det alltid moro å besøke området med den danske kunstneren Jeppe Heins interaktive fontene «Veien til Stillhet». Foto: Didrick Stenersen

  • I helgene har vi omvisninger til faste tider inkludert i billettprisen. Da er det mulig å få en guidet tur i kunsthallen, skulpturparken og industrimuseet. Hver tur tar 45 minutter, og er lagt opp slik at de kan gjøres etter hverandre uten pause, sier Lena Brune, som har jobbet ved Kistefos-Museet i sju år.

Brune er konservator i tillegg til at hun er markeds- og informasjonsansvarlig. Stiftelsen Kistefos-Museet ble grunnlagt i 1996, med finansiering fra Christen Sveaas og Jevnaker kommune. Den første ordinære sesongen med kunstutstilling var på plass i 1999.

Den polske kunstneren Wilhelm Sasnal stiller ut sine bilder i Kistefos-Museet, og disse blir stående gjennom hele sesongen. Pressefoto

Ny utstilling

  • I år stiller den polske kunstneren Wilhelm Sasnal ut en del av sine arbeider. Denne utstillingen skal stå hele sesongen, og består av malerier og tegninger med gjenkjennelige motiver der man ikke behøver å være kunstnerisk anlagt for å forstå hva man ser, sier Lena Brune.

En ny skulptur av den amerikanske kunstneren Lynda Benglis ble for øvrig avduket på åpningsdagen 27. mai. Denne er Kistefos-inspirert etter at Benglis besøkte museet ved en tidligere anledning, og blir stående permanent.

  • Vi presenterer også en ny utstilling i tresliperiet. Denne omhandler den historiske barkbillekrigen på 1970- og 1980-tallet, men gir også et innblikk på hvordan barkbillesituasjonen er i dag.

Det er spennende å gå på oppdagelsesferd i tresliperiet, som er en viktig del av historien til Kistefos-Museet. Foto: Didrick Stenersen

Barnevennlig

For Kistefos-Museet er det viktig at barna trives. Derfor er det laget et hamsterhjul og en hoppe-binge med skumgummiklosser i tresliperiet hvor de aller yngste kan kose seg.

Skandinavias største utendørs skulpturpark for samtidskunst, med 39 forskjellige skulpturer, finnes også på området.

  • Skulpturene er for alle gererasjoner, og man trenger ikke forstå hva de betyr. Som en del av skulpturparken, er også den interaktive speillabyrint- og fonteneinstallasjonen av Jeppe Hein, som er svært populær hos den yngre generasjonen. Vi har dessuten et grøntareal som er helt fantastisk. Den kan minne om en stille og rolig oase hvor man bare kan sitte ned og slappe av.

Tresliperiet har en vesentlig plass i Kistefos-Museet. Lena Brune anbefaler på det sterkeste et besøk i det tidligere industribygget. Her viser man blant annet hele produksjonsprosessen for å skape tremasse til papirproduksjon. Flere av maskinene kan settes i gang av publikum selv ved et knappetrykk.

  • 9. september arrangerer vi Kulturminnedagen på dagtid. Her blir det en smed som jobber, kjøring med hest og kjerre, laging av eget papir og maling av klosser som deretter kan henges på en «kunstvegg», sier Lena Brune.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly